czwartek, 8 października 2009

Tagliatelle z pomidorami i mozarellą

Nie ma to jak dobra kuchnia z resztek w lodówce. Makaron mozna przyrządzać na milion sposobów: na słodko, na ostro, z mięsem, warzywami i owocami... Dziś na tapecie mamy połączenie sałatki caprese z makaronem na ciepło :)

Składniki:
  • makaron tagliatelle
  • 2 świeże pomidory (sparzone), pokrojone w kostkę
  • zielone oliwki
  • świeza bazylia
  • duza kula mozarelli
  • przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól

Makaron ugotować (przyznam się, ze nie lubię makaronu al dente, wolę trochę bardziej miękki, ale nie rozgotowany). Pomidory posmazyć na oliwie, dodać oliwki, bazylię, przyprawy i makaron. Na koniec dodać pokrojoną mozarellę. Poczekać, az kawałki sera się roztopią i podawać na talerz. Bardzo dobre wyszło, szczególnie ta ciągnąca się mozarella :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz