Składniki:
Czosnek miksujemy na drobno. Dodajemy jogurt, fetę i pieprz. Miksujemy ponownie i voila! -gotowe. Podajemy na pieczywie, na mięsie, warzywach lub jemy łyzką bez niczego jak niektórzy mi znani :-P
- 1 duży jogurt (najlepiej grecki, wtedy sos jest naprawdę gęsty)
- 1 opakowanie sera feta
- 4 ząbki czosnku
- pieprz
Czosnek miksujemy na drobno. Dodajemy jogurt, fetę i pieprz. Miksujemy ponownie i voila! -gotowe. Podajemy na pieczywie, na mięsie, warzywach lub jemy łyzką bez niczego jak niektórzy mi znani :-P
Smacznego!
Nie próbowałam jeszcze wersji z serem feta - muszę koniecznie zrobić na następnego grilla. Przy okazji: ja też należę do osób degustujących sosy łyżką, bez żadnych dodatków :D.
OdpowiedzUsuńChmielu, może wymyślisz jakiś przepis (może być bez zdjęcia) do konkursu TaoTao na Pozytywnej Kuchni? W tej chwili bierze w nim udział mało osób, więc szanse na otrzymanie nagrody są spore. Robisz takie fajne sosy, więc pewnie coś wykombinujesz :).
OdpowiedzUsuńLink do konkursu tutaj: http://www.pozytywnakuchnia.pl/konkurs-grilluj-z-taotao/
hmmm, dzieki za info. Na pewno coś wyślę :)
OdpowiedzUsuńJa sos czosnkowy robię trochę inaczej:
OdpowiedzUsuńhttp://www.wegeblog.pl/sos-czosnkowy/