Nie ma to jak dobra kuchnia z resztek w lodówce. Makaron mozna przyrządzać na milion sposobów: na słodko, na ostro, z mięsem, warzywami i owocami... Dziś na tapecie mamy połączenie sałatki caprese z makaronem na ciepło :)
Składniki:
- makaron tagliatelle
- 2 świeże pomidory (sparzone), pokrojone w kostkę
- zielone oliwki
- świeza bazylia
- duza kula mozarelli
- przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól
Makaron ugotować (przyznam się, ze nie lubię makaronu al dente, wolę trochę bardziej miękki, ale nie rozgotowany). Pomidory posmazyć na oliwie, dodać oliwki, bazylię, przyprawy i makaron. Na koniec dodać pokrojoną mozarellę. Poczekać, az kawałki sera się roztopią i podawać na talerz. Bardzo dobre wyszło, szczególnie ta ciągnąca się mozarella :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz