- 1 jajko
- 75g mąki
- 150ml mleka
- 75g pesto z bazylii
- sól, pieprz (wg mnie powinny się tam znaleźć)
- 5 dużych plastrów szynki
- 5 dużych plastrów sera żółtego (ten ser to moja innowacja :)
- olej do smażenia
Wymieszaj pesto, jajko, mąkę i mleko trzepaczką bądź w mikserze. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wklej trochę oleju. Wlewaj chochlą ok.100ml ciasta, rozprowadzając je kolistym ruchem na całej powierzchni, żeby naleśniki były cienkie jak papier. Smaż z obu stron. Usmażone naleśniki przekładaj papierowym ręcznikiem, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na każdy naleśnik połóż plaster szynki i sera żółtego. Całość złóż w trójkąty lub zwiń w rulon jak ja :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz